Naar hoofdinhoud
Een foto van een hand van een oudere man die een formulier invult op een tafel. Aan de overkant zie je de handen van de mensen aan de andere kant van de tafel.

WRM 57: Auto te water

Volg deze bijscholingscursus om je WRM-bevoegdheid te verlengen

Voor wie?

De WRM-bijscholingscursussen worden gegeven door partners van IBKI. Je moet alles via deze partners regelen. Dit overzicht is slechts om je te helpen om de juiste bij jou in de buurt te vinden.

Details over deze WRM-bijscholingscursus

OmschrijvingOnderwerp #Aantal dagdelenGeschikt voor

Auto te water

WRM 57

2

Alle categorieën

Aanbieders van deze WRM-bijscholingscursus

OpleidingsinstituutPlaatsBijzonderhedenLinks

Stichting Auto te Water

Goirle

https://autotewater.nl/

Leerdoelen bijscholingscursus WRM 57

1. De rij-instructeur kan zijn grenzen en beperkingen verklaren als het gaat om Auto te water handelingen.

2. De rij-instructeur weet te benoemen wanneer en op welke wijze hij tijdens de rijinstructie het thema Auto te water onder de aandacht kan brengen bij de leerling.

3. De rij-instructeur beseft welke Auto te water-basiskennis noodzakelijk zou moeten zijn voor elke bestuurder en weet dit op positieve wijze te motiveren aan de leerling.

4. De rij-instructeur is in staat om te denken aan de veiligheid rondom de plaats van het Auto te water ongeval en het organiseren daarvan, zowel voor zichzelf als voor het slachtoffer en derden. Hij/zij weet dit te benoemen en te motiveren naar de leerling. Zowel in de rol van omstander als in de rol van slachtoffer.

5. De rij-instructeur weet te benoemen en verklaren welke informatie nodig is voor het doen van een juiste melding naar de Meldkamer Ambulancezorg (112).

6. De rij-instructeur heeft kennis van en is in staat tot het verlenen van de juiste slachtofferhulpverlening, bijvoorbeeld:

*  Wat te doen wanneer de auto te water raakt;

*  Wat te doen wanneer de auto drijft;

*  Wat te doen wanneer de auto zinkt;

*  Wat te doen bij meerdere inzittende (kind in een Maxi-Cosi/bijrijder buiten bewustzijn/e.d.).

7. De rij-instructeur is in staat op de juiste wijze uitleg te geven over de het drijf en zink proces van de auto.

8. De rij-instructeur is in staat op de juiste wijze uitleg te geven over de ontsnappingswegen van de auto en hoe deze gebruikt dienen te worden bij calamiteiten.

9. De rij-instructeur is in staat op de juiste wijze uitleg te geven over de Life-Hammer in de auto en hoe deze gebruikt dient te worden bij calamiteiten.

10. De rij-instructeur is in staat op de juiste wijze uitleg te geven over de Rescue-Me in de auto en hoe deze gebruikt dient te worden bij calamiteiten.

11. De rij-instructeur kan demonstreren hoe je de auto dient te verlaten bij een Auto te water calamiteit.

12. De rij-instructeur is in staat op de juiste wijze uitleg te geven over wat de ervaringen zijn van een Auto te water ongeval in zowel binnen als buitenwater en daarbij de verschillen kan benoemen.

De bijscholing Auto te water wordt gegeven onder leiding van ervaren duikers en gecertificeerde instructeurs.

Geadviseerde docentkwalificatie

  • Sport/BHV/Zwem instructeur/docent

  • Interne opleiding Stichting Auto te water (Nikta)

  • BHV toegepast op ATW: Veiligheidsprotocollen kennen/RI&E


Belangrijk:

  • Per opleider staat de (hoofd)locatie erbij. Sommige opleiders hebben meerdere locaties die niet alle bijscholingscursussen geven. Neem contact met ze op voor meer info.

  • Een rijschool mag alleen eigen medewerkers bijscholen als het in de tabel van gecertificeerde opleiders staat.

  • FAM of LBVI geeft aan dat de opleider lid is van de vereniging van rij-instructeuropleidingsinstituten LBVI of FAM verkeersscholen. Het betekent dat de opleider cursussen aanbiedt die voor de FAM of LBVI zijn gemaakt.

  • Als Rijopleiding in Stappen ofwel RIS-instructeur moet je speciale bijscholingscursussen volgen die meetellen voor WRM & RIS. Deze bijscholingscursussen moeten gegeven worden door een RIS-docent van een RIS-erkende opleider. Meer info over RIS

  • Als KNMV Gediplomeerd Instructeur ofwel KGI-instructeur moet je speciale bijscholingscursussen van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) volgen die meetellen voor WRM & KGI. Meer info over KGI