Naar hoofdinhoud
Een man, die achter een tafel zit, wijst aan waar de vrouw het formulier moet ondertekenen.

WRM 41: Verzorgen gevorderde motortraining

Volg deze bijscholingscursus om je WRM-bevoegdheid te verlengen

Voor wie?

De WRM-bijscholingscursussen worden gegeven door partners van IBKI. Je moet alles via deze partners regelen. Dit overzicht is slechts om je te helpen om de juiste bij jou in de buurt te vinden.

Details over deze WRM-bijscholingscursus

OmschrijvingOnderwerp #Aantal dagdelenGeschikt voor

Verzorgen gevorderde motortraining

WRM 41

2

Alleen categorie A

Aanbieders van deze WRM-bijscholingscursus

OpleidingsinstituutPlaatsBijzonderhedenLinks

Ayat Verkeersschool

Amsterdam

https://ayat.nl/

KNMV

Arnhem

https://knmv.nl/

VerkeersAcademie

Best

https://www.deverkeersacademie.nl/

VerkeersAcademie

Nieuwegein

FAM, RIS

https://www.deverkeersacademie.nl/

Leerdoelen bijscholingscursus WRM 41

  1. De motorrij-instructeur is in staat een cursusdag gevorderde motortraining te organiseren en te verzorgen.

  2. De motorrij-instructeur kan cursisten die een A-rijbewijs bezitten een meerwaarde bieden op hun behaalde rijbewijs.

  3. De motorrij-instructeur kan verbanden leggen tussen oefeningen op een afgesloten terrein en het weggedrag.

  4. De motorrij-instructeur beschikt over kennis van en inzicht in de verschillende didactische en communicatieve vaardigheden die van toepassing zijn op rijbewijsbezitters.

  5. De motorrij-instructeur kan per type motorfiets de werking van het remsysteem benoemen en de cursist de voor- en nadelen ervan uitleggen.

  6. De motorrij-instructeur kan demonstreren hoe hij een motorfiets bestuurt; tevens kan hij het voor- en nadeel van tegensturen demonstreren en benoemen.

  7. De motorrij-instructeur kan visueel maken wat het effect is van snelheid in relatie tot zijn remweg en reactieweg en wat botssnelheid is.

  8. De motorrij-instructeur is in staat om risico in het verkeer te herkennen en een cursist te motiveren om hierop te anticiperen en te handelen.

  9. De motorrij-instructeur kan een meerwaarde bieden op het gebied van bochten- en inhaaltechniek.

  10. De motorrij-instructeur kan, aangezien er met meerdere deelnemers gereden kan worden, een toelichting geven over het rijden in groepen.

  11. De motorrij-instructeur is in staat een route samen te stellen waarin diverse verkeerssituaties voorkomen die de training ondersteunen.

  12. De motorrij-instructeur is in staat om diverse oefeningen uit te zetten die door cursisten op hun eigen niveau worden uitgevoerd.

  13. De motorrij-instructeur is zich bewust van de noodzaak van de wegrijcontrole van een motorfiets en kan dit motiveren en instrueren.

  14. De motorrij-instructeur kan omstandigheden benoemen waarin motorrijders mogelijkerwijs niet waargenomen worden en kan eventuele oplossingen aandragen.

  15. De motorrij-instructeur kan de algemene bouw van het oog, met name het netvlies,

  16. De fovea en de verdeling van de 2 soorten fotoreceptor over beide uitleggen en in verband brengen met visuele zoekstrategieën en scanpatronen. Hij kent de verschillende bijdragen van het foveale en het perifere gezichtsveld daarbij en kan een aantal factoren benoemen die de opvallendheid van objecten in het perifere gezichtsveld vergroten.

  17. De motorrij-instructeur kan de betekenis van de begrippen rijervaring, verkeersinzicht, risicoperceptie en anticiperen, hun rol voor de verkeersveiligheid en hun onderlinge samenhang duidelijk maken aan de hand van een informatieverwerkingsmodel.

Onderwerpen leerdoelen

Algemene onderwerpen:

–  Bijscholingscursussen 42, 43, 44


Belangrijk:

  • Per opleider staat de (hoofd)locatie erbij. Sommige opleiders hebben meerdere locaties die niet alle bijscholingscursussen geven. Neem contact met ze op voor meer info.

  • Een rijschool mag alleen eigen medewerkers bijscholen als het in de tabel van gecertificeerde opleiders staat.

  • FAM of LBVI geeft aan dat de opleider lid is van de vereniging van rij-instructeuropleidingsinstituten LBVI of FAM verkeersscholen. Het betekent dat de opleider cursussen aanbiedt die voor de FAM of LBVI zijn gemaakt.

  • Als Rijopleiding in Stappen ofwel RIS-instructeur moet je speciale bijscholingscursussen volgen die meetellen voor WRM & RIS. Deze bijscholingscursussen moeten gegeven worden door een RIS-docent van een RIS-erkende opleider. Meer info over RIS

  • Als KNMV Gediplomeerd Instructeur ofwel KGI-instructeur moet je speciale bijscholingscursussen van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) volgen die meetellen voor WRM & KGI. Meer info over KGI